Hankalatkin muodot voidaan pinnoittaa uretaanilla

Pinnoitteet

Kun tuotteen tulee kestää kovaa kulutusta, sen pinnalle voidaan valaa tai ruiskuttaa polyuretaanipinnoite. Polyuretaanipinnoite suojaa hankauskulumiselta (hiekka, multa, sora, muut partikkelit), kosteudelta ja vedeltä, öljyltä, kemikaaleilta sekä korroosiolta.

Ruiskutettava polyuretaanipinnoite seuraa pinnoitettavaa muotoa ja soveltuu useimpien materiaalien pinnalle. Tuotteen muoto voikin olla lähes mikä tahansa. Ruiskutettava pinta-ala voi suurikin – ruiskuttamalla saadaan tuote nopeasti peitettyä ja näin käyttövalmiiksi. Myös putkien sisäpuoliset pinnoitukset ovat mahdollisia SMH-Uretanin kehittämällä laitteistolla. Ruiskutus mahdollistaa tiiviin ja saumattoman pinnan jo muutaman millimetrin paksuisella pinnoitekerroksella. Pinnoitus voidaan toteuttaa joko SMH-Uretanin tiloissa tai kuljetettavan ruiskutuskaluston avulla myös asiakkaan omissa tiloissa.

Valamalla on mahdollista toteuttaa suurempia ainevahvuuksia. Tällöin käytetään muottitekniikkaa, jolloin tuotteen pintaan on mahdollista toteuttaa myös kuviointeja. Tuotteen materiaalivahvuus voi vaihdella suhteellisen laajasti. Valamalla tehtävien polyuretaanipinnoitteiden käyttökohteita ovat esimerkiksi vaativien akselikuorien sisäpinnat, kun läsnä on vettä ja vaihtelevia lämpötiloja.

CASE

Veturit

VR:n SR2-veturit joutuvat kestämään jatkuvasti muuttuvia sääolosuhteita: kylmää ja kuumaa, vettä ja lunta. SMH-Uretan on suunnitellut ja toteuttanut vetureiden lasikuitukeulan halkeamien ja vesivaurioiden korjauksen, jossa myös keulan ikkunan yläpuolinen osa ruiskupinnoitettiin polyuretaanilla. Tämän korjauksen avulla vetureiden kestävyyttä saatiin parannettua ja käyttöikää lisättyä. Menetelmällä korjattujen vetureiden huoltoväliä voidaan myös pidentää, millä saavutetaan kustannussäästöjä.

SMH-Uretan: pinnoitettu työkoneen istuin

Työkoneiden istuimet

Työkoneen istuimet ovat jatkuvasti kovassa kulutuksessa. SMH-Uretanin polyuretaanilla päällystämän istuimen käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin perinteisillä istuinmateriaaleilla. Työkoneiden sisätilan matot voidaan myös valmistaa polyuretaanista. Mattoja voidaan valmistaa joko ruiskuttamalla tai valamalla.

Polyuretaanimattojen ja
-pinnoitteiden tekniset ominaisuudet

Paksuus: min 1,5 mm, max 6 mm
Pintarakenne: normaalisti karkea, ruiskulla strukturoitu
Voidaan käyttää kitkaa parantavia lisäaineita, kuten alumiinia
Voidaan valmistaa myös antistaattisena
Murtovenymä: 300-500 %
Elastinen materiaali
Kovuus: 75-92 Shore A
Hyvä kemikaalien kesto
Lämpötilankesto: –40°C … +80°C