Uretantillverkning med 30 års erfarenhet

Uretanprodukter i serietillverkning för många olika behov

SMH-Uretan har specialiserat sig på tillverkning av gjutna produkter och formar i polyuretanelastomer. Polyuretanelastomerer (PU) håller för hårt slitage och annan mekanisk belastning och passar utmärkt för serietillverkning. PU-materialets hårdhet och övriga egenskaper kan anpassas efter användningsområde. Vid behov skräddarsyr vi även den form som ska användas i tillverkningen. Våra kunder finns inom en rad olika industribranscher, bl.a. tillverkare av elektronik och annan apparatur, maskinverkstäder, företag inom fartygskonstruktion och träindustri samt tillverkare av olika fritidsprodukter.

Produktionsprocessen anpassas
efter kundens behov

Vår tillverkningsutrustning möjliggör gjutning eller sprutning av polyuretan i nästan vilken form som helst. Tillverkningsmetoden väljs utifrån de krav som ställs på slutprodukten.

Polyuretaner som sprutas bildar en tät och sömlös men ändå elastisk yta. Som ytbeläggning är polyuretaner väderbeständiga samt hydrolys-, värme- och ozontåliga. Därför passar de även för utomhusbruk. För produkter som utsätts för kontinuerlig UV-strålning rekommenderar vi mörka färger. Vi använder endast högklassiga råvaror i tillverkningsprocessen.

Tack vare sina egenskaper passar gjuten eller sprutad polyuretan för produkter eller ytor som utsätts för slitage eller annan mekanisk belastning. Denna typ av produkter används bl.a. i krockskydd, stenkrossar och olika slags transportörer.

Läs mer om uretanens egenskaper >>

En kostnadseffektiv form möjliggör
små och stora tillverkningspartier

Den form som används vid produkttillverkningen är ofta gjord i polyuretan. En form i polyuretan är betydligt förmånligare att tillverka än en maskinproducerad form. Därför kan även prototyper och små serier tillverkas på ett kostnadseffektivt sätt.

Modellen för formen kan göras av trä, plywood, plast eller metall – vi har till och med använt ett blad från en växt som modell!

En form som inte är gjord av metall är lätt att kopiera, och då kan man tillverka ett helt lager av formar. Då formarna snabbt kan kopieras kan man också öka produktionen vid stigande efterfrågan. Formens livslängd beror alltid på den produkt som ska tillverkas. Vanligtvis håller en form för tillverkning av hundratals produkter.

Kontakta oss och fråga mer >>

Uretan har många användningsområden

SMH-Uretan har tillverkat mycket varierande produkter av uretan, t.ex. benskydd för hästar, propellrar för pelletsbrännare, ytbeläggningar för arbetsmaskiner och vägskyltar. Här är några exempel på produkter som vi har tillverkat.