Uretaanivalmistusta
30 vuoden kokemuksella

 Uretaanituotteita sarjatuotantona monenlaisiin tarpeisiin

SMH-Uretan on erikoistunut polyuretaanielastomeerivalujen ja –muottien valmistamiseen. Polyuretaanielastomeerit (PU) ovat materiaaleina hyvin kulutusta ja muuta mekaanista rasitusta kestäviä ja erinomaisesti sarjatuotantoon soveltuvia. PU-materiaalin kovuutta ja muita ominaisuuksia voidaan muokata käyttökohteen mukaan. Tarvittaessa myös suunnittelemme kappaleiden valmistuksessa käytettävän muotin. Asiakkaamme toimivat useilla eri teollisuuden aloilla; mukana on mm. elektroniikan sekä muun laitevalmistuksen toimijoita, konepajoja, laivanrakennusalan yrityksiä sekä puuteollisuuden ja erilaisten vapaa-ajan tuotteiden valmistajia.

 Tuotantoprosessi valitaan
asiakkaan tarpeiden mukaan

Käytössämme olevan laitteiston ansiosta polyuretaani voidaan valaa tai ruiskuttaa lähes mihin muotoon tahansa. Valmistuksessa käytettävä työtapa määräytyy pitkälti valmistettavalle kappaleelle asetettujen vaatimusten pohjalta.

Ruiskutettuna polyuretaanit muodostavat tiiviin ja saumattoman pinnan, joka on kuitenkin elastinen. Pinnoitteena polyuretaanit ovat säänkestäviä, hyvän hydrolyysin-, kuuman ilman ja otsoninkestäviä, joten ne soveltuvat myös ulkokäyttöön. Jatkuvalle UV-säteilylle altistuvissa tuotteissa suosimme tummaa väriä. Käytämme valmistusprosessissa vain korkealuokkaisia raaka-aineita.

Ominaisuuksiensa johdosta polyuretaani soveltuu valettuna tai ruiskutettuna hyvin kappaleisiin tai pintoihin jotka joutuvat kulutukselle tai muulle mekaaniselle rasitukselle alttiiksi. Tällaisia tuotteita käytetään esim. törmäyssuojissa, kivenmurskaimissa ja erilaisissa kuljettimissa.

Lue lisää uretaanin ominaisuuksista >>

Kustannustehokas muotti mahdollistaa
pienet ja isot tuotantomäärät

Tuotteiden valamisessa käytettävä muotti on usein valmistettu polyuretaanimateriaalista. Polyuretaanista rakentuva muotti on valmistuskustannuksiltaan huomattavasti koneistettua muottia edullisempi, jonka ansiosta myös protokappaleet ja pienet sarjat voidaan valmistaa kustannustehokkaasti.

Muotin valmistuksessa käytettävä malli voidaan tehdä puusta, vanerista, muovista tai metallista – jopa kasvin lehti on ollut mallina!

Ei-metallinen muotti on helposti kopioitavissa, jolloin muotteja voidaan valmistaa esimerkiksi varastoon. Muottien nopea kopiointi mahdollistaa myös tuotantomäärien kasvattamisen kysynnän noustessa. Muotin kestoikä on aina valmistettavasta kappaleesta riippuvainen. Tyypillisesti muotit kestävät satoja irrotuksia.

Ota yhteyttä ja kysy lisää >>

Uretaani taipuu moneen

SMH-Uretan on valmistanut hyvin erilaisia tuotteita uretaanista, esimerkiksi hevosen säärisuojia, pellettipolttimen propelleja, työkoneiden pinnoitteita ja opastekylttejä. Tässä muutamia esimerkkejä valmistamistamme tuotteista.